Behandlingscenter Tjele Langsødal er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Alkoholafvænning på Sjælland - Vælg Orelund

 

Tjele Orelund alkoholafvænning efter Minnesotamodellen

 

Alkoholafvænning er et tillidsspørgsmål. Behandlingscenter Tjele tilbyder professionel alkoholafvænning på Tjele Orelund, der ligger centralt på Sjælland. Orelunds alkoholafvænning møder dig der, hvor du er lige nu med respekt, indføling og omsorg. Du kan være sikker på, at vi værner om din anonymitet i vores afdeling for alkoholafvænning på Sjælland.


 

Alkoholafvænning på Sjælland - når du har valgt at sig nej tak til alkohol

I en alkoholafvænning lærer du selvfølgelig at holde op med at drikker eller lade være med at drikke i første omgang. Men det allervigtigste mål med alkoholafvænning er, at du får de redskaber, der gør, at du ikke begynder at drikke igen. Det betyder, at der skal arbejdes for at få redskaberne ind under huden. Det gøres bedst, ved at møde i behandlingen med et ærligt og åbent sind.

 

En alkoholafvænning består af en primærbehandling, efterbehandling og eventuelt en udslusningsbehandling. Hvis du har drukket i dagene inden du går i behandling, kan en afrusning komme på tale. De fleste kender til abstinenser og utilpashed dagen derpå. På Orelund bliver du hjulpet nænsomt gennem ubehaget gennem abstinensmedicin, som vores læge ordinerer. Hvis en længere abstinensbehandling er nødvendig, skal du muligvis starte din alkoholafvænning på vores specialafdeling i Jylland.

 

Vi har som mål for vores tilbud om alkoholafvænning, at du får de nødvendige redskaber til at sige nej tak til alkohol. Vi prøver ikke at lære dig at drikke "normalt" i vores alkoholafvænningen. Det mener vi ikke, er muligt. Alkoholisme er klassificeret som en kronisk sygdom, og det betyder, at man ikke kan lære at drikke igen.

 

Gå i alkoholafvænning på Sjælland på vores smukt beliggende misbrugscenter, og få et godt liv uden alkohol.

 

Ring til os på 70 20 40 80, hvis du vil høre mere om alkoholafvænning på Sjælland. Telefonerne er åbne 24 timer i døgnet alle ugens dage.


 

Vi bruger Minnesotamodellen i vores alkoholafvænning på Sjælland

Alkoholafvænningen på behandlingscenteret foregår efter principperne i Minnesotamodellen. Denne model er en kendt og anerkendt metode til alkoholafvænning - og resultaterne er gode.

 

Inden for denne behandling bruger vi en række anerkendte behandlingsmetoder, der er kendte for gode resultater.

 

Selve behandlingen er struktureret, og giver dig indsigt i, hvad det betyder at være alkoholiker. Alkoholafvænningen bygger på værdier som ansvarlighed, ærlighed, tillid og respekt. Grundholdningen i hele behandlingen er, at mennesket er i stand til at forandre sig.


 

Vi tager også hånd om familien under din alkoholafvænning

Det er svært at være pårørende til et menneske, der drikker for meget. Hele familien berøres, og det føles ofte som en kæmpe lettelse, når beslutningen om alkoholafvænning er blevet taget.

 

Efter lidt tid dukker spørgsmålene, tvivlen og frygten op igen. Og her er det at Behandlingscenter Tjeles program for de pårørende kan hjælpe dig. Der er tilbud både til voksne, børn og teenagere.

 

Vores program for pårørende er sat sammen for familien, så det er kun de pårørende, der deltager i dette tilbud.

 

Alle ønsker og håber naturligvis det bedste, når en pårørende har sagt ja til at gå i alkoholafvænning. Vores erfaring er, at de pårørendes deltagelse i familieprogrammet er en stor del af et godt behandlingsresultat.


 

Sådan er dagen i alkoholafvænning

Hvad sker der i en alkoholafvænning, spørger du måske dig selv?

 

Behandlingscenter Tjeles afvænning på Sjælland er struktureret og bygget op omkring et fast dagsskema.

 

Dagen starter altid med et morgenmøde, hvor du kan få mærket efter, hvordan du har det i dag. Derefter er der undervisning, foredrag eller gruppeterapi, som er med til at gøre dig klogere på dig selv og dine egne reaktionsmønstre, samtidig med at du får viden om alkoholisme.

En vigtig person i din alkoholafvænning er den personlige rådgiver, som følger dig tæt gennem hele behandlingen.

Hvis der er brug for det, kan du også komme til at tale med en psykolog eller en psykiater efter aftale.

 

I alkoholafvænningen laver du også små skriftlige opgaver. De skal hjælpe dig med at få gjort afhængigheden og dens konsekvenser helt klare. Opgaverne giver dig desuden mange af de redskaber du skal bruge til et liv uden alkohol

 

Vi anbefaler, at du får en tilknytning til selvhjælpsgrupperne i AA (Anonyme Alkoholikere), som er en stor hjælp for de fleste, der ønsker at leve uden alkohol. I alkoholafvænningen har vi både AA-møder i huset, ligesom vi kører til møder andre steder på Sjælland.

 

Der er selvfølgelig personale, der tager sig af de overordnede praktiske ting, men vi hjælpes også ad. Vi forventer eksempelvis, at du selv holder dit eget værelse.

 

Søndag er den dag, der slappes lidt af, og der er mulighed for at have besøg mellem kl. 13 og kl. 17.

 

Dagen er fyldt op af mange fastlagte ting, men der er også tid til at sludre, hygge sig, gå en tur eller dyrke motion.

 

Tag den nødvendige beslutning om at ændre dit liv.
Ring på 70 20 40 80 og hør om Tjeles alkoholafvænning på Sjælland.