Behandlingscenter Tjele Orelund er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Er du alkoholiker? Få alkoholiker behandling for dit misbrug

 Alkoholiker vælg behandling for misbruget

At gå i alkoholiker behandling er aldrig en nem beslutning. Ikke desto mindre er det en fornuftig beslutning, der typisk træffes det øjeblik, du selv er klar til at gå i alkoholiker behandling. Det øjeblim hvor du indser, at det liv du fører, handler om alkoholen, og har tilsidesat dine gode relationer med familie og venner, for en falsk tryghed.


Det kan også være, at de mennesker, du har omkring dig, gentagne gange har fortalt dig, at de synes, dit forbrug af alkohol er blevet for meget og at du bør gå i alkoholiker behandling. Når de beskriver deres oplevelser for dig, viser det sig i mange tilfælde at være klassiske symptomer på alkoholiker tilværelsen. Sådanne ord gør ondt at høre. Måske mest fordi man godt ved, der er en sandhed i dem, og man bør undersøge de muligheder, der eksisterer for alkoholiker behandling.

 

Læs mere om symptomer og tegn på, at du eller en pårørende er alkoholiker, her.

 

Når du har besluttet dig for alkoholiker behandling

Hvad enten det er dig selv, der siger stop til alkoholen, eller din nære omgangskreds, der får dig til at indvilge i at søge hjælp til alkoholiker problemet og gå i alkoholiker behandling, så bør du værdsætte det store skridt, du har taget. Det vil være et epokegørende øjeblik, hvor du udviser ansvar for dit eget liv og den vej, du vil gå - ligesom det viser, du har en stærk karakter, der er parat til at tage kampen op.


Har du ikke selv taget en aktiv beslutning, men er blevet guidet til alkoholiker behandling i et behandlingscenter af din familie eller venner, vil du forhåbentligt hurtigt lære at lytte til de mennesker, du møder på et behandlingshjem for alkoholikere. Det gælder både de mennesker, der er i samme båd som dig og de mennesker, der kan give dig professionel vejledning og teknikker til at vende situationen positivt under din alkoholiker behandling. De ved, hvad du gennemgår, og dialog med ligesindede og forstående mennesker, vil gøre det lettere at blive klog på problemet og de faktorer, der spiller ind.


Ud over støtte fra disse mennesker, vil du sikkert med tiden også kunne tale bedre om problemerne med din familie, og lære at sætte ord på de ting, du har gjort og tænkt. Det vil give dem en meget bedre forståelse for din situation og derved lære dem, hvordan de kan hjælpe dig bedst muligt under og efter din alkoholiker behandling.


Som alkoholiker i behandling kan man have svært ved at forestille sig socialt samvær efter sin alkoholiker behandling, da man kommer ud i mange situationer, hvor alkohol er en naturlig del af billedet. Eksempelvis vil man blive tilbudt drikkevarer til fest og sammenkomster, og her er det af stor værdi, at have værktøjer med, så man kan få takket nej uden at virke sær eller måtte udlevere sin livshistorie gang på gang. Det fjerner gruppepresset og tillader dig at nyde øjeblikket, frem for at måtte tænke non-stop på vinen eller øllet.

 

Den bedste hjælp til alkoholikere

At tage imod en alkoholiker behandling er klart det bedste valg for dig, der vil væk fra flasken, genfinde de stærke relationer til dine medmennesker og have et sundt liv, hvor både krop og sjæl har de bedste forudsætninger for at trives.

Har du eller en pårørende brug for alkoholiker behandling?
Ring anonymt på telefon 70 20 40 80 døgnet rundt.