Behandlingscenter Tjele Orelund er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Alkoholmisbrug har alvorlige konsekvenser

 

Alkoholmisbrug har mange negative konsekvenser

Et alkoholmisbrug har negative konsekvenser for din helbredsmæssige tilstand – både fysisk og psykisk. Eksempelvis vil en alkoholmisbruger have en svækket dømmekraft, der kan betyde, at man træffer mange forkerte og dårlige beslutninger.

 

De beslutninger havde sikkert set helt anderledes ud, hvis det ikke havde været for alkoholens slør. Det er svært at tænke klart, når man er endt i et alkoholmisbrug - det er en af de mange konsekvenser ved for meget alkohol.

 

Du har måske tidligere haft gode oplevelser med alkohol, og måske synes du også lige nu og her, at det virker for dig. Men det bliver ikke ved, når du først er blevet fanget i alkoholens edderkoppespind.

 

Efterhånden vil de beslutninger, du træffer i et alkoholmisbrug, få større og større konsekvenser, da dømmekraften er skubbet helt til side. Det gør det svært at overskue, hvad der er godt for både dig selv og andre mennesker. Dine fejlbeslutninger eller manglende beslutninger fører nemt til et eskaleret forbrug, hvor stærkere og stærkere substanser melder sig på banen og nedbryder din krop og dit tankevæsen. Derfor er det vigtigt at du holder øje med de mange symptomer på alkoholimisbrug og søger hjælp hurtigst muligt. 

 

Et alkoholmisbrug får folk til at tage dårlige valg, som de efterfølgende bruger lang tid på at fortryde, men måske ikke har overblikket til at forstå. De har heller ikke overblikket til at udrede situationen igen – noget enhver alkoholmisbruger vil kunne nikke genkendende til.

 

Læs mere om symptomer og tegn på alkoholmisbrug her


 

Tag ikke let på et alkoholmisbrug

Et alkoholmisbrug er alvorligt og skal tages alvorligt. Det og de symptomer på alkoholmisbrug der er, er ikke noget, man bør vende det blinde øje til. Derfor skal du som pårørende eller ven ikke være bange for at gribe ind hvis du ser symptomer på alkoholmisbrug hos en af dine kære. Hvis du kan gøre dit til at hjælpe en alkoholmisbruger ud af sit alkoholmisbrug, så har du været med til at forandre en anden persons liv på en måde, som vedkommende sikkert vil være dig taknemmelig for.

 

Ring på vores døgntelefon og hør mere om, hvordan du kan være med til at hjælpe et menneske med alkoholmisbrug og hvordan du ser de forskellige symptomer på alkoholmisbrug.

Hvis du ønsker det, kan du være anonym.
Ring på telefon 70 20 40 80 - Vi svarer hele døgnet.