Behandlingscenter Tjele Orelund er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Primærbehandling af afhængighed på Orelund

 

Primærbehandling af afhængighed på Tjele Orelund hjælper dig til et liv uden alkohol eller stemningsændrende medicin.

 

Primærbehandling af afhængighed hjælper dig ud af dit misbrug. Tjele Orelund har en god placering på Sjælland både i forhold til København og hovedstadsområdet samt Nord- og Midtsjælland.

 

Du starter på din primærbehandling af afhængighed, når du er færdig med en eventuel afrusning.


Primærbehandlingen er den egentlige behandling, hvor du får den viden og indsigt samt de værktøjer, der skal til for at du kan nå dit mål – at leve et liv uden alkohol eller andre stoffer.

 

For at skabe ro og forudsigelighed i hverdagen er primærbehandlingen af afhængighed af enten alkohol eller medicin struktureret.
 

En grundtanke i behandlingen er, at alle kan ændre uhensigtsmæssig adfærd ved at arbejde med tanker, følelser og handlemønstre.

 

Undervisning, gruppeterapi, individuelle samtaler, fællesskab og først og fremmest dit eget arbejde hjælper dig godt på vej med disse ændringer.


 

Primærbehandling af afhængighed – din rådgiver ved, hvordan det er

Alle får deres egen individuelle rådgiver. Så du kan være sikker på at have en som følger dig gennem hele behandlingen, og som, sammen med dig, finder frem til den behandlingsplan, der passer netop dig.

 

Du har en række individuelle samtaler med din rådgiver, hvor du får hjælp, opmuntring og støtte til at arbejde med dine tanker, følelser og handlemønstre.

 

Du kan være tryg ved, at din rådgiver er kompetent. Alle rådgivere har specialuddannelse inden for afhængighed og rådgivning. De har selv levet uden stemningsændrende stoffer i mange år, så de kender din situation, og ved hvor skoen trykker.


 

Hverdagen på Tjele Orelund under primærbehandling af afhængighed

Vi arbejder ud fra et fast dagsskema, hvor dagen starter med et fælles morgenmøde.
Nedenfor kan du se, hvilke elementer, der indgår i en primærbehandling:

 

 • Afslapnings- og koncentrationsteknikker – NADA, meditation, yogaøvelser (De fem Tibetanere), pilgrimstur

 • Undervisning/foredrag, der giver viden om afhængighed som sygdom og større selvindsigt. 

 • Gruppeterapi. 

 • Livshistorier.

 • Læsegrupper.

 • Motion.

 • Individuelle samtaler med den personlige rådgiver. 

 • Skriftlige opgaver, der hjælper med at synliggøre afhængigheden og dens konsekvenser samt giver hjælp og brugbare redskaber til at få afhængigheden stoppet. 

 • AA-møder om aftenen.

   

Om søndagen er der mulighed for at få besøg af familie eller venner mellem kl. 13 og kl. 17.

 

Ring til os, hvis du vil tale om problemer med afhængighed - enten dine egne eller en pårørendes - Tlf. 70 20 40 80 svarer hele døgnet.


 

Fællesskabet er en vigtig del af primærbehandling af afhængighed

I behandlingen kan man lære rigtig meget af hinanden, ligesom der også er god støtte at finde hos dem, man er i behandling sammen med – alle er jo i samme båd. Derfor er fællesskabet vigtigt i behandlingen, og der er afsat tid til sociale aktiviteter som f.eks. gå- eller løbeture, motion eller samvær i dagligstuerne.

 

Har du særlige problemer?

Afhængighed skaber mange problemer. Måske har du brug for særlig hjælp på grund af følelsesmæssige eller personlige problemer, der opstår – eller måske har du aldrig været i behandling. Her kan vi tilbyde dig samtale om dine særlige problemer med vores specialister – psykolog eller psykiater.

 

Hvis du skal have samtaler med en psykolog eller psykiater om særlige problemer, skal det altid aftales med enten den personlige rådgiver eller sygeplejersken. 

 

Eventuel lægehjælp eller undersøgelser, som ikke umiddelbart kan klares af vores egen læge i huset, bliver altid arrangeret efter aftale eller henvisning.