Behandlingscenter Tjele Orelund er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Misbrug af benzodiazepiner

 

Afhængighed af benzodiazepiner har mange konsekvenser. På Tjele Orelund kan vi hjælpe dig ud af din afhængighed af benzodiazepiner

 

Hvis du gerne vil ud af dit misbrug af benzodiazepiner, har du brug for hjælp. Vi har stor erfaring med, og den professionelle ekspertise, omkring nedtrapning af sideafhængighed af benzodiazepiner.

 

Succesfuld behandling af misbrug er muligt

Selvom du måske har fået medicinen gennem mange år og har udviklet misbrug af benzodiazepinerne, kan det lade sig gøre at trappe ned og komme ud af afhængigheden.

 

En nedtrapning skal planlægges og overvåges af professionelle personer - ellers vil det mislykkes. Et menneske, der har afhængighed af medicin har ikke brug for flere nederlag. Nedtrapningen er som regel langvarig, og den kan være svær både fysisk og psykisk. Heldigvis kan det lykkes - når det sker på den rigtige måde.
 

Misbrug af benzodiazepiner udvikles hurtigt

Benzodiazepiner bruges til behandling af bl.a. angst, uro, nervøsitet og søvnløshed, og det har en god effekt på disse tilstande.

 

Ved brug af benzodiazepiner over længere tid er der stor risiko for at udvikle afhængighed af stoffet, både i form af tolerans og abstinenser, hvis man forsøger at holde op. Derfor er der visse begrænsninger på udskrivning af benzodiazepiner, og de bør under alle omstændigheder kun anvendes i en meget kort periode.

 

Risikoen for at udvikle afhængighed af benzodiazepiner er særlig stor, hvis man også er afhængig af alkohol eller andre rusmidler.

 

Den effekt, som benzodiazepiner har på angst, uro, søvnløshed m.v. ophører efter forholdsvis kort tids brug - eller der skal mere og mere til for at opnå den samme virkning, og så er vejen kort til et decideret misbrug af benzodiazepiner.

 

Ud over afhængighed har benzodiazepiner, der bruges over længere tid, også en række andre stærkt invaliderende konsekvenser.


Vi møder i behandlingen af medicinafhængige især mennesker med misbrug af netop benzodiazepiner.

 

Hvis du vil vide mere om misbrug af benzodiazepiner og behandling deraf, så ring på 70 20 40 80. - Vores telefoner er åbne hele døgnet.