ALKOHOLBEHANDLING CENTRALT PÅ SJÆLLAND
Alkoholbehandling på Tjele Orelund
Behandlingscenter Tjele har siden 2004 tilbudt alkoholbehandling på det smukke Orelund gods, centralt beliggende på Sjælland, ca. en times kørsel fra København. På Tjele Orelund kan nogle af landets dygtigste og mest erfarne alkoholbehandlere hjælpe dig med at løse dit alkoholproblem.
Orelund Gods ligger ved Mørkøv 20 km fra Holbæk, og med sin smukke park og natur indbyder Orelund til gåture, ro og fordybelse.
Orelund er Behandlingscenter Tjeles afdeling for alkoholbehandling på Sjælland. Orelund ligger i naturskønne omgivelser, som indbyder til ro og fordybelse.
Problemer med alkohol – ring og få anonym rådgivning
Ring til os døgnet rundt og hør mere om vores behandlingstilbud.
Alkoholbehandling i naturskønne omgivelser
Mange af vores deltagere, der kommer fra København eller det øvrige Sjælland, fortæller, at pausen fra hverdagen, roen og de smukke omgivelser har været med til at gøre deres alkoholbehandling til en rigtig god og givende oplevelse.
Der er 70 km fra København til døgnbehandlingen på Orelund, og bor du i hovedstaden, eller andre steder på Sjælland, tilbyder vi at hente dig, når du skal starte i alkoholbehandling på Tjele Orelund.
Minnesotabehandling
Alkoholbehandlingen på Orelund er døgnbehandling og foregår efter Minnesotamodellen, der har hjulpet millioner af mennesker verden over med at løse deres alkoholproblem.
Gennem undervisning, samtaler med alkoholrådgivere og dialog med de andre deltagere lærer man at forstå mekanismerne bag alkoholisme, og man får den indsigt, der skal til, for at få et godt liv uden alkoholmisbrug.
Tjele har behandlingscentre i hele landet
● Døgnbehandling ● Ambulant behandling
Alle deltagere har deres egen personlige rådgiver
God alkoholrådgivning bygger på tillid og personlige relationer. Derfor får du din egen rådgiver, når du starter i alkoholafvænning på Tjele Orelund.
Når du påbegynder behandlingen, bliver du præsenteret for din personlige rådgiver, som følger dig gennem hele dit forløb med alkoholafvænning. Det er med den personlige rådgiver, du har fortrolige samtaler, hvor du får hjælp, opmuntring og støtte til at arbejde med dine tanker, følelser og handlemønstre.
Alkoholrådgivning er et vigtigt led i at forstå og håndtere sit alkoholproblem, og for mange af vores deltagere er den personlige sparring afgørende for, at de holder motivationen oppe under hele forløbet med alkoholafvænning.
Se film med Arne der var i døgnbehandling på Tjele Orelund:
Til sidst drak jeg en flaske spiritus om dagen:
Min sundhedsforsikring betalte for behandlingen:
Alle vores alkoholbehandlere har personlig erfaring med misbrug – de har selv stået i samme situation som deltagerne i vores alkoholbehandling.
Sådan foregår alkoholafvænning på Tjele Orelund
Alkoholbehandlingen på Orelund består dels af en fastlagt undervisning, hvor man lærer om alkoholisme og de bagvedliggende mekanismer i misbrug, og dels af et individuelt program, hvor man arbejder med sine personlige problemstillinger og reaktionsmønstre.
De vigtigste elementer i vores alkoholbehandling er:
- Foredrag.
- Undervisning.
- Gruppeterapi.
- Individuelle samtaler med rådgiver.
- Personlige opgaver.
- Afslapningsøvelser og meditation.
I løbet af dagen er der pauser i programmet, hvor man f. eks. har mulighed for gåture i parken eller i den smukke natur, der omgiver Orelund.
Deltagerne i alkoholbehandlingen bliver introduceret til selvhjælpsgrupperne AA (Anonyme Alkoholikere), hvor vi anbefaler at man fortsætter sit arbejde for langsigtet ædruelighed efter endt behandling. Der findes mange AA møder i København og på Sjælland i øvrigt, som er en god støtte efter endt alkoholbehandling.
Gruppebehandling og fællesskab
Samtalerne med rådgivere og de andre deltagere er et vigtigt element, når man skal lære at forstå, hvordan et alkoholmisbrug påvirker den måde, man tænker, føler og handler på.
Fællesskabet mellem deltagerne er en vigtig del af i alkoholbehandlingen, f.eks. når man er ude på gå- eller løbeture, dyrker motion eller slapper af i dagligstuerne.
Fast tilknyttet psykolog og psykiater
Når man går i alkoholafvænning, kan man have andre problemer end sit alkoholmisbrug. Måske er der brug for særlig hjælp på grund af følelsesmæssige eller personlige problemer. På Tjele Orelund er der mulighed for at tale med den psykolog eller psykiater, der er tilknyttet alkoholbehandlingen.
Tjele Orelund har et tæt og mangeårigt samarbejde med lægehuset i Mørkøv, hvis der skulle opstå behov for ekstern lægehjælp i løbet af en alkoholafvænning. Når man går i alkoholbehandling på Tjele Orelund, er man med andre ord i trygge hænder under hele forløbet.
Stor tilfredshed med behandlingen på Tjele Orelund
I en undersøgelse svarer 9 ud af 10 deltagere, at de er “tilfredse” eller “meget tilfredse” med resultatet af deres alkoholbehandling.
Undervisning på Tjele Orelund. Her er det deltagere fra København og resten af Sjælland, der går i alkoholafvænning.
Hverdagen i døgnbehandlingen på Tjele Orelund
For at skabe ro og forudsigelighed følger alkoholbehandlingen et struktureret og skemalagt program:
- 08:00: Morgenmad.
- 08:30 Samling i fællessalen.
- 10:00: Emnemøde.
- 12:00: Frokost.
- 13:30: Emnemøde.
- 15:30: Dagsprogrammet slutter.
- 18:00 Aftensmad.
- 21:30 Aftenmøde.
I forløbet med alkoholafvænning er der også en del fritid, som kan bruges alene eller sammen med de andre deltagere. Lørdag er ugens ”fridag”, og søndag er besøgsdag, hvor familie og pårørende er velkomne til at komme og høre, hvordan det går i behandlingen. Søndag aften rundes ugen af med et fælles aftenmøde.
Da jeg endelig gav op og tog fra ensomheden i lejligheden i København og ud til alkoholbehandling på landet, havde jeg aldrig troet, at jeg ville blive så glad for fællesskabet med de andre i behandlingen. For mig var det en personlig rejse fra druk, larm og kaos – til ro, harmoni og en dagligdag med orden.
_______
Dorte, 55 år, København
Da jeg endelig gav op og tog fra ensomheden i lejligheden i København og ud til alkoholbehandling på landet, havde jeg aldrig troet, at jeg ville blive så glad for fællesskabet med de andre i behandlingen. For mig var det en personlig rejse fra druk, larm og kaos – til ro, harmoni og en dagligdag med orden.
_______
Dorte, 55 år, København
Alkoholrådgivning til pårørende
Problemer med alkohol rammer ikke kun den, der drikker for meget. Hele familien påvirkes af et alkoholmisbrug. Derfor er det vigtigt, at også de pårørende får den rette alkoholrådgivning.
De pårørende er ofte frustrerede over, at de ikke kan få den, der drikker, til at erkende sit alkoholproblem og behovet for professionel alkoholbehandling. I mange familier fører dette til endeløse diskussioner om, hvor alvorligt alkoholmisbruget er, og hvad der skal gøres for at få løst problemet.
Men med den rette vejledning fra vores rådgivere og en grundig forberedelse, lykkes det heldigvis i langt de fleste tilfælde at få overbevist den, der drikker, om at starte i alkoholbehandling. Derfor anbefaler vi altid, at man som pårørende til en alkoholmisbruger kontakter os og får en snak om, hvordan man bedst griber tingene an. Den rette alkoholrådgivning kan være et stort skridt på vejen mod en bedre hverdag for hele familien.
Er du pårørende til en, der har et alkoholproblem?
Ring og få anonym alkoholrådgivning. Telefonerne er åbne hele døgnet.
Er du pårørende til en, der har et alkoholproblem?
Ring og få anonym alkoholrådgivning. Telefonerne er åbne hele døgnet.
Kontakt os
Vil du vide mere om alkoholafvænning på Tjele Orelund – eller er du pårørende til en, der har alkoholproblemer? Så skriv eller ring til vores alkoholrådgivning. Vores telefoner er åbne døgnet rundt. E-mails besvares førstkommende arbejdsdag.
Læs om Behandlingscenter Tjeles privatlivspolitik.