MINNESOTAKUR PÅ

TJELE ORELUND

BEHANDLING AF ABSTINENSER

Ring og hør om Minnesotabehandling på

70 20 40 80

Åbent hele døgnet, alle dage.

Minnesotabehandling på Tjele Orelund

Minnesotakuren er en anerkendt og gennemprøvet behandlingsmetode til løsning af misbrugsproblemer. Minnesotamodellen blev for første gang brugt i 1950’erne i USA, men er i dag  kendt over hele verden og har hjulpet millioner af mennesker med komme ud af deres alkoholmisbrug.

På Tjele Orelund står Minnesotamodellen ikke alene, men danner rammen om behandlingen sammen med andre behandlingsteknikker som kognitiv terapi, løsningsfokuseret terapi og familieterapi. Vi har skræddersyet behandlingsforløbet, så vi møder hver enkelt klient i øjenhøjde – med værdighed, respekt og uden løftede pegefingre.

Minnesotabehandling sætter menneskets evne til forandring i centrum og foregår i et nært samarbejde mellem dig og din rådgiver.

Tre gode grunde til at vælge Minnesotabehandling

Der er flere gode grunde til at vælge en Minnesotabehandling:

  1. Minnesotabehandling er en gennemprøvet behandlingsmetode.
  2. Rådgiverne er veluddannede og har personlige erfaringer med misbrug og behandling.
  3. Hjælp til familie og pårørende er en fast del af behandlingen.

Behandlingscenter Tjele har 30 års erfaring med brug af Minnesotakuren, og med afdelinger over hele landet er Tjele den største udbyder af Minnesotabehandling i Danmark.

Hør mere om alkoholbehandlingen på Tjele Orelund

Telefonerne er åbne hele døgnet.

Hør mere om alkoholbehandlingen på Tjele Orelund

Telefonerne er åbne hele døgnet.

Behandlerne har selv haft misbrug

En af grundpillerne i Minnesotamodellen er, at behandlerne selv har personlige erfaringer med misbrug.

Vi tror på, at man har nemmere ved at identificere sig med en behandler, der selv har haft et misbrug og været i behandling, og at man derfor lettere føler sig set, hørt og forstået.

Ud over mange års ædruelighed har alle vores alkoholbehandlere en faglig uddannelse inden for afhængighedsområdet. I behandlerteamet indgår der samtidig læger, psykiater og psykologer.

I Tjeles Minnesotabehandling kan du være tryg ved, at fagligheden er helt i top, og at vi følger alle anvisninger fra Sundhedsstyrelsen og Styrelsen for Patientsikkerhed.

Divider Orelund guld

Minnesotakuren inddrager familien i behandlingen

Det er helt centralt i Minnesotamodellen at se afhængighed som hele familiens problem. Alle lider, når der er en i familien, der har et misbrug. Den afhængige har brug for at blive hel igen, men det har de pårørende også.

Som pårørende har man brug for få bearbejdet de negative oplevelser, som misbruget har medført, og brug for hjælp til, hvordan man igen skaber en tryg og harmonisk familie. Derfor er familiebehandlingen et vigtigt element i minnesotakuren, og vi anbefaler, at de nære pårørende deltager i familieprogrammet.

Divider Orelund guld

Hvordan foregår døgnbehandling efter Minnesotamodellen?

En Minnesotakur giver dig de redskaber, som du har brug for, til at skabe et liv uden misbrug og få livskvaliteten tilbage. Minnesotamodellen er en meget enkel og virkningsfuld behandlingsmetode for et alvorligt problem.

Minnesotabehandlingen på Orelund indeholder:

  • Foredrag og undervisning om alkoholisme.
  • Gruppeterapi sammen med de andre deltagere i døgnbehandlingen.
  • Samtaler med din personlige rådgiver.
  • Løsning af skriftlige opgaver.
  • Afslapningsøvelser, naturoplevelser og meditation.

Døgnbehandlingen varer typisk 5 uger efterfulgt af 6 måneders efterbehandling.

Et vigtigt element i en Minnesotakur er, at behandlerne selv har personlige erfaringer med misbrug. Det medvirker til at gøre Minnesotamodellen til en af de mest effektive metoder til behandling af misbrug.

For mig var Minnesotabehandling en slags psykisk wellness. Efter perioder med løgne og hemmeligheder fik jeg endelig fortalt om min angst. Det var en enorm lettelse at kunne fortælle om alle de ting, jeg skammede mig over – til andre der forstod mig. Jeg fik venner for livet på Orelund.

_______

Victor, 61 år, København

For mig var Minnesotabehandling en slags psykisk wellness. Efter perioder med løgne og hemmeligheder fik jeg endelig fortalt om min angst. Det var en enorm lettelse at kunne fortælle om alle de ting, jeg skammede mig over til andre, der forstod mig. Jeg fik venner for livet på Orelund.

_______

Victor, 61 år, København

Den smukke natur lige uden for døren indbyder til gåture alene eller sammen med andre. Her får man tid til at bearbejde alle de nye input, man får i behandlingen.

Minnesotabehandling på Orelund – smuk natur, ro og fordybelse

I alkoholbehandlingen på Orelund har vi bestræbt os på at finde den rette balance mellem undervisning, terapi – og tid til ro og fordybelse.

Når man skal ud af et længerevarende alkoholmisbrug, kræver det, at man lægger sin livsstil om – og det kræver både tid og ro, når man skal overveje hvilke ændringer, man bliver nødt til at foretage i sit liv og sin dagligdag.

Derfor er det vigtigt, at du i en periode kan lægge hverdagens forpligtelser fra dig, så du har overskud til at fokusere på dit helbred, psykisk såvel som fysisk.

Den smukke natur lige uden for døren indbyder til gåture alene eller sammen med andre. Her får man tid til at bearbejde alle de nye input, man får i behandlingen.

Stor tilfredshed med behandlingen på Tjele Orelund

I en undersøgelse svarer 9 ud af 10 deltagere, at de er “tilfredse” eller “meget tilfredse” med resultatet af deres minnesotabehandling.

Minnesotakur og Anonyme Alkoholikere (AA)

Minnesotabehandlingen på Tjele Orelund foregår i overensstemmelse med Anonyme Alkoholikeres program, og derfor vil du i løbet af alkoholbehandlingen blive introduceret til selvhjælpsmøderne hos Anonyme Alkoholikere.

Anonyme Alkoholikere afholder møder over hele landet, og her kan du få hjælp til at fastholde din ædruelighed, når du er færdig med døgnbehandlingen.

Få anonym rådgivning. Telefonerne er åbne hele døgnet.

Få anonym rådgivning

Telefonerne er åbne hele døgnet.

Kontakt os

Skriv eller ring til vores alkoholrådgivere, hvis du har spørgsmål om alkoholisme – eller er pårørende til en, der drikker for meget. Vores telefonrådgivning er åben døgnet rundt. E-mails besvares førstkommende arbejdsdag.

Læs om Behandlingscenter Tjeles privatlivspolitik.

Adresse

Behandlingscenter Tjele Orelund
Skamstrupvej 13
4440 Mørkøv

Tlf. 70 20 40 80

Behandlingscenter Tjele Orelund, Skamstrupvej 13, 4400 Mørkøv, post@tjele.com