Behandlingscenter Tjele Orelund er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Behandling af alkoholafhængighed - vi har gode resultater

 

Behandling af alkoholafhængighed eller medicinafhængighed har som mål at blive totalt afholdende fra stemningsændrende stoffer

 

En behandling af alkoholafhængighed ligger overordnet i faste rammer. Den består af en eventuel afrusning, en primærbehandling, en efterbehandling og måske en udslusningsbehandling. Men mennesker er forskellige, og derfor er hver enkelt forløb i behandlingsprocessen af alkoholafhængighed individuelt tilrettelagt, så den passer til dig og dine behov.


 

Der skal vi nå hen med behandlingen af alkoholafhængighed

Målet med behandlingsforløbet for alkoholafhængighed er livslang afholdenhed. Det kan lyde voldsomt, derfor stykker vi det op i mindre bidder, forstået på den måde, at du hver dag lover dig selv, at i dag vil du ikke drikke alkohol.

 

Alkoholafhængighed er en sygdom, og det betyder, at den, der lider af sygdommen ikke kan tåle at drikke. Men netop afhængigheden af alkohol gør, at det for en alkoholiker er så svært at lade være med at drikke - selv hvis man har et ønske om det.

 

For at du hver dag kan love dig selv, at i dag vil du ikke drikke, skal du have nogle redskaber, der giver dig styrke. Det er dem, du får præsenteret i din behandling for alkoholafhængighed.


 

Behandling af alkoholafhængighed foregår professionelt - Orelund har eksperterne

Hvis du har problemer af psykisk og/eller social karakter ved siden af din alkoholafhængighed, kan du også få professionel hjælp til dem på Tjele Orelund.

 

I behandlingen af alkoholafhængighed har du din egen personlige rådgiver, som du har fortrolige samtaler med. Hvis du har brug for det, har vi desuden mulighed for, at tilbyde dig at tale med en psykiater eller en psykolog med særlig indsigt i alkoholafhængighed og de nødvendige redskaber til at behandle alkoholafhængighed.

 

Et behandlingsforløb for alkoholafhængighed har nogle overordnede rammer, men tilrettelægges, så du få den bedst mulige hjælp i lige præcis din situation.

 

Et forløb på Tjele Orelund varer typisk i fem uger og sommetider op til otte uger alt efter alkoholafhængighedens karakter og din egen fysiske og psykiske tilstand.


 

Er du tæt på et menneske i behandling af alkoholafhængighed?

Hvis du er tæt på et menneske, der lider af alkoholafhængighed, er det sikkert en stor lettelse for dig, når han eller hun har sagt ja til at arbejde med alkoholafhængigheden.

 

Du har brugt så mange kræfter på den afhængige og på alkoholproblemet, at du måske helt har glemt dig selv. Ofte oplever de pårørende det som meget voldsomt, når der igen bliver tid til at mærke, hvordan de selv har det - og de fleste har det svært.

 

Du har brug for at vide noget om alkoholafhængighed - hvad den gør både ved den der har afhængigheden og ved de pårørende. Du har også brug for at få sat ord på dine følelser og dine bekymringer for fremtiden.

 

Det kan vi hjælpe dig med gennem vores familieprogram. Familieprogrammet for pårørende til mennesker med alkoholafhængighed er kun for pårørende. Det forløber over fem uger, én gang om ugen.

 

Din pårørendes rådgiver eller vores familieterapeut vil tale med dig om dine oplevelser og fortælle dig mere om familieprogrammet.

 

Du kan også altid trygt ringe til os på telefon 70 20 40 80, vi svarer hele døgnet.