Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Alkoholbehandling tæt på København

 

Alkoholbehandling på Sjælland tæt på København - professionel Minnesotabehandling

 

Alkoholbehandling på Tjele Orelund hvis du, eller en du holder af har problemer med alkohol. Alkoholbehandlingen består af en eventuel afrusning, en primærbehandling, efterbehandling og måske udslusning i et Halvvejs Hus.

 

Afhængighed af alkohol er en kronisk sygdom, derfor bliver man ikke helbredt  for sin sygdom i vores alkoholbehandling, men lærer at leve med den - og leve med den på en god måde.

 

Sygdommen alkoholisme betyder, at en alkoholiker ikke kan tåle at drikke. Derfor er målet med behandlingen et totalt afholdende liv, når vi taler om alkohol og andre stemningsændrende stoffer. Desuden skal du i alkoholbehandling på Orelund også arbejde med en række andre ting i dit liv, som måske skal ændres.

 

Afhængighed af alkohol går ikke over af sig selv, og problemet bliver både den drikkendes og hele familiens.

 

Gå derfor i alkoholbehandling før du gør mere skade på din egen og andres livskvalitet. Du kan altid ringe til os, hvis du vil høre nærmere eller gerne vil besøge Orelund, inden du og din familie beslutter jer. Vores rådgivere er topprofessionelle med mange års erfaring med behandling af alkoholisme.

 

Telefonnummeret er 70 20 40 80 - og vi svarer hele døgnet.

 

Alkoholbehandling sådan foregår det

Tjele Orelund ligger centralt placeret på Sjælland nær Holbæk. Den smukke hvidkalkede hovedbygning danner rammen om behandlingen. Orelund er det naturlige valg for døgnbehandling af alkohol, uanset, hvor du kommer fra på Sjælland.

 

Alkoholbehandling på Orelund  foregår efter principperne i Minnesota-modellen - eller Minnesotakuren. Man kan sige, at Minnesotamodellen danner rammen om vores alkoholbehandling, hvor vi også anvender en række anerkendte og velafprøvede terapeutiske metoder.

 

Alt hvor længe du har drukket, og hvor hårdt du er ramt fysisk og psykisk varer den intensive behandling fem til otte uger.

 

Behandlingen giver dig mulighed for at arbejde seriøst med dit alkoholmisbrug.

 

Behandlingen af alkoholisme er tilrettelagt som døgnbehandling, hvor du har ro til eftertanke og til at koncentrere dig om dig selv.

 

Alkoholbehandlingen  er struktureret og giver dig viden om sygdommen alkoholisme samtidig med, at du får værktøj til at tage ansvar for din  tilværelse. En tilværelse helt uden alkohol eller andre stemningsændrende stoffer.

 

Ved starten af alkoholbehandlingen møder du din personlige rådgiver, som følger dig gennem hele behandlingsforløbet. 

 

Hverdagen i alkoholbehandling

 Dagsskemaet i Orelunds alkoholbehandling ligger fast:

 

  • Fælles morgenmøde sammen med en alkoholrådgiver - Dagen i dag

  • Undervisning/foredrag, der giver viden om sygdommen afhængighed og større selvindsigt

  • Gruppeterapi, som er en grundlæggende del af behandlingen

  • Individuelle samtaler med den personlige rådgiver – og, hvis der er behov, med psykolog, eller psykiater.

  • Skriftlige opgaver, der hjælper med at synliggøre alkoholafhængigheden og dens konsekvenser samt giver dig hjælp og brugbare redskaber til at få misbruget af alkohol stoppet.

 

Målet med din alkoholbehandling er at blive og forblive ædru. En selvhjælpsgruppe er et sted, hvor du efter alkoholbehandlingen kan komme og møde ligesindede. I løbet af din behandling for alkoholmisbruget får du derfor mulighed for at stifte bekendtskab med AA (Anonyme Alkoholikere).

 

Der er små varierende pligter i huset. Desuden er du er selv ansvarlig for at holde dit eget værelse.

 

Søndag er der mulighed for besøg mellem kl. 13 og kl. 17.

 

Fællesskabet er en vigtig del af en alkoholbehandling, derfor er der ind imellem de programsatte punkter mulighed for sociale aktiviteter som f.eks. gå-eller løbeture, dyrke motion eller samvær i dagligstuerne.

 

Hjælp til de pårørende under en alkoholbehandling

I Orelunds alkoholbehandling er der også tænkt på de pårørende. De fleste pårørende bliver utrolig berørte af at være tæt på et familiemedlem, der drikker. Der kommer mange følelser frem som f.eks. vrede, håbløshed, skyldfølelse og tristhed. Det går ikke bare over, selvom den der drikker er gået i alkoholbehandling.

 

Mens din pårørende er i alkoholbehandling, er der tilbud til de pårørende om et informationsmøde om alkoholafhængighed og alkoholbehandling. For de tre nærmeste pårørende er der desuden mulighed for at deltage i et forløb over fem uger, én gang om ugen, hvor vi kommer mere i dybden med temaer, man som pårørende er berørt af. Vi kan også tilbyde jer et intenst kursus over tre dage, hvis det passer bedre i jeres familie, se i vores kursuskalender.

 

Det er vigtigt for det samlede resultat af en alkoholbehandling, at du som pårørende også tager imod de tilbud, der gives.

 

En alkoholbehandling skal være hele familiens projekt. Så er chancerne for, at det lykkes bedst.

 

Ring eller skriv til os, hvis du har spørgsmål om, hvordan man kommer i behandling for problemerne med alkohol. Vores dygtige rådgivere er parate til at svare på dine/jeres spørgsmål på telefon 70 20 40 80.