Behandlingscenter Tjele Orelund er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Sygdommen alkoholisme

 

Alkoholisme sygdommen som du kan få en effektiv behandling af

Sygdommen alkoholisme kommer ikke fra den ene dag til den anden. Snarere kan man sige, at sydommen alkoholisme kommer snigende, hvor du oplever at drikke mere og mere og ikke længere kan overskue at få hverdagen til at hænge sammen uden alkohol.

 

Du har sikkert svært ved at indrømme over for dig selv, at du er kommet ud i en sådan situation, men risikoen for, at følgesygdomme til alkoholisme ødelægger krop og sind gør, at du skal overveje at tage imod et behandlingstilbud. Både for din egen skyld, men også for de mennesker, der holder af dig, og som er ulykkelige, fordi de ser du forvolder skade på dit liv.


 

At acceptere sygdommen alkoholisme

Det at skulle acceptere behandling af alkoholisme, er ikke nemt. Før det første skal man turde erkende, at man har en sygdom, for det andet skal man være indstillet på et farvel til vin, øl og spiritus. Det kan være en svær pille at sluge. Men når først du har accepteret, at du igennem længere tid har haft mindre og mindre kontrol med dit indtag og over dine handlinger, bliver det mindre svært at indrømme. Det bliver mindre svært at indrømme at sygdommen alkoholisme er til stede og at træffe en beslutning om at blive rask igen.


Når du har truffet beslutningen, har du allerede opnået den første milepæl i forhold til at kvitte alkoholen. Det er et meget modigt træk, og du bør se det som den første sejr i rækken.

 

Har du modet til det, kan du fortælle venner og familie, at du er i behandling for alkoholisme. Det vil hjælpe dem med, at kunne støtte dig, og give dem en forståelse for de forandringer, der midlertidigt kan opstå i dit humør, energiniveau og lignende.

 

Din familie og venner vil sikkert udvise stor forståelse for, at du er blevet ramt af sygdommen alkoholisme, så du skal ikke være nervøs for, at de vil tage afstand fra dig. Forvent derimod en masse opbakning og opmuntring samt respekt, fordi du har haft modet til at gå i behandling.

 

Få mere at vide om sygdommen alkoholisme, og hvordan den kan behandles. Ring 70 20 40 80 eller send en mail til post@tjele.com.


 

Professionelle kan hjælpe dig i behandling af alkoholisme

Har du ikke modet til at tale med dine tætte bånd om din sygdom til at starte med, er det helt okay. Det er meget forskelligt, hvornår man kan sætte ord på de følelser, der er forbundet med misbruget, og at vente med at dele disse ting, til du selv er klar, er ganske normalt.

 

Udover at bruge familie og venner, skal du huske også at benytte de professionelle mennesker, du møder i behandlingen. De vil kunne bistå dig med råd og vejledning, og hjælpe dig med at forstå din situation fra mange forskellige perspektiver, der vil belyse problemet, så du kan gøre endegyldigt op med sygdommen alkoholisme og vende tilbage til et meningsfyldt liv.

Har du eller en af dine nære brug for behandling af alkoholisme? Så ring til os døgnet rundt på telefon 70 20 40 80.