Behandlingscenter Tjele Orelund er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Hashmisbrug - Få hjælp hvis du er afhængig af hash

 

Hashafhængighed en lidelse, der kan behandles.

 

Hampeplanten, som man udvinder hash eller cannabis af, kan gro alle steder. Hash indeholder mere end 400 kemiske stoffer. Cirka 80 af dem påvirker hjernen og kan være med til at skabe et hashmisbrug. Tetrahydrocannabinol (THC) er det vigtigste og mest kendt stof.

 

Hash/cannabis er fedtopløseligt, hvilket vil sige, at det ophobes i kroppens fedtvæv og udskilles langsomt derfra. På Tjele Orelund tager vi urinprøver flere gange for at registrere, hvornår hashen er ude af kroppen. Der kan gå helt op til ti uger, efter du er holdt op, før hashen ikke længere kan måles.

 

Sådan behandles hashmisbrug

Behandling af hashmisbrug kan være en del af Tjele Orelunds tilbudsvifte, men kun hvis misbruget optræder som underordnet i forhold til alkoholen. Enkelte med et hashmisbrug har hash som deres foretrukne rusmiddel, men de fleste har et blandingsmisbrug af hash og alkohol.

 

Har du udviklet et hashmisbrug, vil din behandling starte på vores specialafdeling, Søgården, hvor afgiftningen starter. For at få et vellykket resultat af behandlingen af dit hashmisbrug er det vigtigt, at afgiftningen foregår over længere tid. Hvis det går for hurtigt, får du uro og abstinenser, så det bliver svært at følge behandlingen af dit hashmisbrug.

 

Når du er kommet godt fra start med din afgiftning, kan den fortsætte sideløbende med din behandling her på Orelund.

 

Vi har gode resultater med behandling af hashmisbrug som et sidemisbrug til alkoholafhængighed.

 

Hashmisbrug - skadevirkninger ved hash

Hash kan skabe afhængighed på linje med alkohol, og ligesom andre rusmidler er hash med i WHO's sygdomsklassifikation (ICD10).

 

Der udvikles hurtigt tolerans over for hash, og hvis man prøver at holde op, viser der sig hurtigt abstinenser. Abstinenser ved et hashmisbrug kan være langvarige med humørsvingninger, søvnproblemer og rastløshed som det mest kendetegnende. Da hash udskilles langsomt, er afgiftningen også af længere varighed end ved alkohol.

 

Ud over at være vanedannende har hash også en række andre skadevirkninger. Hash nedsætter indlærings- og koncentrationsevnen, og kan give store hukommelsesproblemer. Da hash som regel ryges, er der ligeledes en øget risiko for lungekræft.

 

Psykiske følsomme kan udvikle hashpsykoser, og mennesker som er disponeret for at udvikle skizofreni, har større risiko for faktisk at udvikle denne lidelse, hvis han/hun ryger hash.

 

Hør mere om hashmisbrug, og lad os sætte den helt rigtige behandling sammen til dig. Telefon 70 20 40 80. Du er også velkommen til at ringe som pårørende.