Majorgårdens alkoholbehandling er flyttet til Orelund

Majorgården, som igennem næsten tyve år har drevet alkoholbehandling og anden misbrugsbehandling, blev i 2012 overtaget af Behandlingscenter Tjele. I den forbindelse blev Majorgårdens aktiviteter flyttet, og alkoholbehandlingen blev flyttet til Tjele Orelund.

Behandlingscenter Tjele har drevet døgnbehandling på Orelund for mennesker med alkoholproblemer siden 2004, og Orelund har samme høje kvalitet i behandlingen, som Majorgården havde, og alkoholbehandlingen har samme høje succesrate.

Divider Orelund guld

Majorgården er nu en del af Behandlingscenter Tjele

Behandlingscenter Tjele har eksisteret i mere end 30 år og er Danmarks største private behandlingsorganisation. Mere en 700 danskere benytter hvert år Behandlingscenter Tjeles misbrugsbehandling, og mere end 1200 pårørende får hjælp gennem Tjeles familieprogram.

Divider Orelund guld

Alkoholbehandling i naturskønne omgivelser

Det har været vigtigt for os, at døgnbehandlingen, der tidligere foregik på Majorgården, fortsat kunne foregå i naturskønne omgivelser. Hvor Majorgården lå tæt på strand og vand, ligger Tjele Orelund ved skov og mark.

Når man går i alkoholbehandling på Tjele Orelund, indbyder den smukke natur til gåture, ro og fordybelse.

Tjele Orelund ligger naturskønt og centralt – ved Mørkøv i Nordvestsjælland – en times kørsel fra København.

Divider Orelund guld

Majorgårdens familiebehandling findes nu i København

Tjele Orelunds familiebehandling foregår ambulant. I centrum af København, tæt ved Rådhuspladsen, danner Tjelehuset rammen om familiebehandlingen, som består af en informationsdag samt et tredages familieprogram for voksne pårørende. Samtidig tilbyder vi grupper for både børn og teenagere samt grupper for voksne der er vokset op med misbrug.

Familiebehandlingen henvender sig til familiemedlemmer, der har – eller har haft – en misbruger i døgnbehandling. Her møder andre pårørende i samme situation og man kan sammen bearbejde de svigt, og frustrationer, som misbruget har ført med sig.

Divider Orelund guld

Få hjælp til at motivere en misbruger til behandling

Efter Behandlingscenter Tjele overtog Majorgården, har flere og flere alkoholafhængige og pårørende benyttet sig af Tjeles telefonrådgivning.

Mere end halvdelen af henvendelserne til Behandlingscenter Tjele er fra pårørende, som søger råd om, hvordan man motiverer den, der har et misbrug, til at indse sit behov for behandling. Hvis det bliver grebet rigtigt an, er der en god chance for at det lykkes – men den rigtige forberedelse er afgørende for et godt resultat.

Derfor anbefaler vi at du som pårørende ringer og får en snak om hvordan du bedst motiverer et familiemedlem til behandling – eller ringer og bestiller en tid til et møde med en alkoholkonsulent enten på Orelund eller i København.

Er du pårørende til en alkoholiker?

Ring og få en fortrolig samtale. Telefonerne er åbne hele døgnet.

Kontakt os

Skriv eller ring til vores alkoholrådgivere, hvis du har spørgsmål om alkoholisme – eller er pårørende til en, der drikker for meget. Vores telefonrådgivning er åben døgnet rundt. E-mails besvares førstkommende arbejdsdag.

Læs om Behandlingscenter Tjeles privatlivspolitik.

Adresse

Behandlingscenter Tjele Orelund
Skamstrupvej 13
4440 Mørkøv
Tlf. 70 60 21 21